Att fälla en gran eller varför ett litet torg kallas stora torget


I det lilla samhället finns ett litet torg och på detta lilla torg har man stolt satt upp en stor, stor gran. En gran värd att stoltsera med. En gran som syns från förbipasserande tåg - en gran som kommunens innevånare kan vara stolta över. Vem som är ansvarig för granen vet jag inte men jag gissar att det är kommunen - alltså jag och mina medinnevånare.

Sen kan man ju undra hur det kommer sig att det lilla torget kallas för Stora torget? Men det är egentligen en helt annan fråga. Kanske skulle samhället drabbas av mindervärdskomplex om det hette lilla torget? Men så litet är det ju inte heller... Nåväl åter till granen på Stora torget.

Någon gång under nyårsnatten fick någon för sig att såga (!!!) ner den stora granen på det lilla samhällets Stora torg. Så nu ligger den stora granen över hela torget med sladdar och ledningar hängandes och julgransbelysningen trasig.

Och det är då man funderar över hur den/de som sågade ner granen tänkte. För det är ju oftast inte så att man på nyårsnatten går omkring med en såg i fickan - ifall man av  någon händelse skulle ramla över en gran. Det är ju knappast så att någon hade för avsikt att ta med granen hem heller. Så hur tänkte man ... när man gjorde sig omaket att hämta en såg för att såga ner min och alla andra kommuninnevånares gran? Det skulle jag bra gärna vilja veta.

http://www.sn.se/parser.php?sect1=101&sect2=159&id=135270


//C

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback