När stormen sedan bedarrat

Det har börjat blåsa här nu. När jag såg väderleksrapporterna igår verkade som om just den här delen av Sverige skulle klara sig rätt bra. Efter det har kartorna ritats om och jag har faktiskt ingen aning om vad som gäller just här och nu.

Ena stunden pratas det om snöstorm i morgon och nästa att det bara ska bli lugna vindar häromkring. Förmodligen lyssnar jag selektivt för det blir ju som det blir i alla fall.

Nyss var jag ute och såg en av tallarna i närheten av huset röra sig oroväckande mycket. Det positiva var att den rörde sig åt "rätt" håll - om man ser det utifrån vårt hus. Taket på uteplatsen rörde sig också lite oroväckande. Tänk om en bit av taket skulle dra iväg någonstans. Tja...finns ju inte så mycket man kan göra åt det heller egentligen. Jag kan ju knappast tillbringa hela kvällen och natten med att vakta plasttak.

Ja summa summarum - det blåser - och tids nog vet vi hur det ser ut men det är först sedan stormen bedarrat. Det är bara att hålla tummarna att så lite som möjligt skadas och att vi får behålla strömmen.

Att fälla en gran eller varför ett litet torg kallas stora torget


I det lilla samhället finns ett litet torg och på detta lilla torg har man stolt satt upp en stor, stor gran. En gran värd att stoltsera med. En gran som syns från förbipasserande tåg - en gran som kommunens innevånare kan vara stolta över. Vem som är ansvarig för granen vet jag inte men jag gissar att det är kommunen - alltså jag och mina medinnevånare.

Sen kan man ju undra hur det kommer sig att det lilla torget kallas för Stora torget? Men det är egentligen en helt annan fråga. Kanske skulle samhället drabbas av mindervärdskomplex om det hette lilla torget? Men så litet är det ju inte heller... Nåväl åter till granen på Stora torget.

Någon gång under nyårsnatten fick någon för sig att såga (!!!) ner den stora granen på det lilla samhällets Stora torg. Så nu ligger den stora granen över hela torget med sladdar och ledningar hängandes och julgransbelysningen trasig.

Och det är då man funderar över hur den/de som sågade ner granen tänkte. För det är ju oftast inte så att man på nyårsnatten går omkring med en såg i fickan - ifall man av  någon händelse skulle ramla över en gran. Det är ju knappast så att någon hade för avsikt att ta med granen hem heller. Så hur tänkte man ... när man gjorde sig omaket att hämta en såg för att såga ner min och alla andra kommuninnevånares gran? Det skulle jag bra gärna vilja veta.

http://www.sn.se/parser.php?sect1=101&sect2=159&id=135270


//C

Julstädning ... efter jul

Så kom då dagen när vi skulle ta itu med vårt förråd. Som vi laddat för detta och som vi pratat om detta och som vi gjort allt för att på något vis skjuta upp detta nödvändiga ont.

Utrustade med svarta sopsäckar, kassar för att kunna sopsortera plast och papper, ett glatt humör, utsövda och efter intagen frukost skred vi så till verket. Och det är då man börjar fundera över hur man själv tänkt genom åren då man lagrat än det ena och än det andra i detta förråd.

Vad trodde vi att vi skulle ha för användning av  två hårda plastförpackningar som det varit golfhanskar i?
I vilket rum tänkte vi hänga upp gardinerna med riddare på?
Vem trodde att det fanns användning för en mockakjol där man klippt bort en bit i baken?
Sen var det den halva galgen, inspelade kassettband (vem har en kassettbandspelare så vi kan se om de fungerar?), fyra spelkort, en raggsocka utan maka, en biologibok från 1975 (som beskriver petting och talar om att vissa män av olika anledningar inte har en stadigvarande partner), två tomma målarfärgsburkar och en icke fungerande ljusslinga.

Man kan fundera över hur man tänkte då.... och kommer vi att ta oss igenom förrådsrensningen med humöret och förståndet i behåll?

//C


Sten, sax, påse?

Var är saxen?

Om jag nu gör mig omaket (?) att ta med en bajspåse ut på hundpromenaden och om jag dessutom plockar upp efter jycken - varför lämnar jag då påsen med bajset på en sten 100 meter från papperskorgen?

Kanske ville jag leka leken "sten, sax, påse" men glömde saxen hemma?

//C

Vilken väg tar temperaturvågorna?

I vårt hem finns en "magisk" klocka. När sommartiden blir vintertid eller vintertiden blir sommartid så finns det någon hemlig (?) central nere i Europa någonstans som reglerar detta och vips....så har klockan ställt om sig till rätt tid. Sånt där har jag svårt för att förstå.
I denna klocka finns också en termometer som mäter temperaturen inomhus och utomhus. Och utomhus har vi då installerat en liten "grej" som sänder temperaturen in till klockan. Sen kan jag ligga i sängen mitt i natten och se hur det lyser rött med rätt tid från den "hemliga" centralen och rätt utetemperatur från "grejen" utanför.
Teknikens under och helt fantastiskt bra.

MEN ::: ibland händer det att det bara står små streck där temperaturen borde varit angiven....och då undrar man varför det är på detta sätt. Kan det spela någon roll om dörren till toaletten är öppen eller om sovrumsdörren är stängd eller om grannen har spisen på ... eller? För jag undrar helt enkelt vilken väg temperaturen tar från "grejen" där ute till klockan där inne?

//C