Julstädning ... efter jul

Så kom då dagen när vi skulle ta itu med vårt förråd. Som vi laddat för detta och som vi pratat om detta och som vi gjort allt för att på något vis skjuta upp detta nödvändiga ont.

Utrustade med svarta sopsäckar, kassar för att kunna sopsortera plast och papper, ett glatt humör, utsövda och efter intagen frukost skred vi så till verket. Och det är då man börjar fundera över hur man själv tänkt genom åren då man lagrat än det ena och än det andra i detta förråd.

Vad trodde vi att vi skulle ha för användning av  två hårda plastförpackningar som det varit golfhanskar i?
I vilket rum tänkte vi hänga upp gardinerna med riddare på?
Vem trodde att det fanns användning för en mockakjol där man klippt bort en bit i baken?
Sen var det den halva galgen, inspelade kassettband (vem har en kassettbandspelare så vi kan se om de fungerar?), fyra spelkort, en raggsocka utan maka, en biologibok från 1975 (som beskriver petting och talar om att vissa män av olika anledningar inte har en stadigvarande partner), två tomma målarfärgsburkar och en icke fungerande ljusslinga.

Man kan fundera över hur man tänkte då.... och kommer vi att ta oss igenom förrådsrensningen med humöret och förståndet i behåll?

//C


Sten, sax, påse?

Var är saxen?

Om jag nu gör mig omaket (?) att ta med en bajspåse ut på hundpromenaden och om jag dessutom plockar upp efter jycken - varför lämnar jag då påsen med bajset på en sten 100 meter från papperskorgen?

Kanske ville jag leka leken "sten, sax, påse" men glömde saxen hemma?

//C

Vilken väg tar temperaturvågorna?

I vårt hem finns en "magisk" klocka. När sommartiden blir vintertid eller vintertiden blir sommartid så finns det någon hemlig (?) central nere i Europa någonstans som reglerar detta och vips....så har klockan ställt om sig till rätt tid. Sånt där har jag svårt för att förstå.
I denna klocka finns också en termometer som mäter temperaturen inomhus och utomhus. Och utomhus har vi då installerat en liten "grej" som sänder temperaturen in till klockan. Sen kan jag ligga i sängen mitt i natten och se hur det lyser rött med rätt tid från den "hemliga" centralen och rätt utetemperatur från "grejen" utanför.
Teknikens under och helt fantastiskt bra.

MEN ::: ibland händer det att det bara står små streck där temperaturen borde varit angiven....och då undrar man varför det är på detta sätt. Kan det spela någon roll om dörren till toaletten är öppen eller om sovrumsdörren är stängd eller om grannen har spisen på ... eller? För jag undrar helt enkelt vilken väg temperaturen tar från "grejen" där ute till klockan där inne?

//C